torsdag den 7. maj 2009

4 uger henne

Idag er Wilma så forhåbentlig 4 uger henne. Man kan stadig ikke rigtig se noget på hende, men jeg synes hun er blevet noget bredere om brystkassen.


Det er svært at vide helt præcist om hun er med hvalpe eller ej. I hvalpebogen står der:


"Mange tæver ændrer psyke, når de bliver drægtige. De bliver mere stille og indadvendte, deltager ikke så aktivt i leg med andre hunde,
får perioder med kvalme og spisevægring.
Andre blomstrer op og virker, som intet var sket, indtil de går i gang med fødslen."


Altså ikke noget entydigt. Jeg synes Wilma er mere stille, passer ligesom mere på sig selv og hun gider ikke lege så meget med andre hunde som ellers. Men ellers er hun lige så dejlig som før ;O)

Hvalpebogen skriver om de næste par uger:

"Nogle uger inde i drægtigheden (ca. 5. uge) kommer der et sejt, ufarvet slimet sekret fra skeden kontinuerligt gennem resten af drægtigheden. (Det tror jeg hun havde forleden)

Hanhundene vil under hele drægtigheden være interesserede i at snuse tæven bagi. (Hanner har altid elsket Wilma og gør det stadig, så det er svært at se nogen forskel)

Tævens bugomfang begynder synligt at øges lige bag brystkassens slutning. (Det synes jeg er ved at ske). Først en uges tid før fødslen synker livmoderen ned i bunden af bughulen. (Der er vi jo så slet ikke nået til endnu.)

Den førnævnte spisevægring kan hos nogle tæver ses i 3. uge og eventuelt også i 5. uge. (Wilma har aldrig været meget interesseret i mad, men hun har ligesom holdt lidt pauser).

Tævens brystkirtelvæv begynder at vokse og bliver spændt fra ca, 5. uge, og op til 3 uger før fødslen kan der være mælk i brysterne. (Jeg synes brysterne er lidt større, men kun lidt).

Hvis man har den fornødne tålmodighed til at sidde og holde på tævens bug med sin flade hånd nogen tid, kan man være heldig allerede fra begyndelsen af 7. uge at føle fosterbevægelser. Ellers kan de den sidste uge ses med det blotte øje. (Der er vi jo så heller ikke nået til endnu).


Så vi venter bare tålmodigt.... (eller måske ikke så tålmodigt ;O)


Her er en lille video af Wilma, der leger. Optaget forleden. Hvis du kender Wilma godt vil du kunne se at hun har taget noget på og er blevet lidt bredere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar